Scapis logo

Lokala nyheter

maj 19, 2016

Nu har SCAPIS nått halvvägs i Göteborg

Marta som är 58 år och bildkonstnär blev deltagare 2500 och markerade därmed att SCAPIS i Göteborg kommit halvvägs mot målet med 5000 deltagare. Vi passade på att ställa några frågor under hennes första besöksdag.

Varför valde du att delta i SCAPIS?

Jag tycker att det känns bra att få bidra till en viktig sak men också en möjlighet att kolla upp min hälsa. Min mamma har hjärtproblem så för mig är det extra intressant att få göra en hjärtundersökning.

Hur har dagen varit hittills?

Det har varit jättebra, jag har fått ett väldigt gott bemötande! Det har varit en spännande dag med undersökningar som jag aldrig gjort tidigare. Det är intressant hur många mätinstrument det finns, det är sådant man inte får insyn i vid vanliga besök i vården.

Idag har jag testat blodsockret, lungfunktionen och fått positiva resultat så det känns bra. Snart ska jag göra konditionstest. Jag tror att jag kommer klara mig ganska bra eftersom jag promenerar nästan en timme varje dag.

Skulle du delta i andra forskningsprojekt om du fick frågan?

Ja det skulle jag men det beror lite på omfattningen, det handlar om att ha tid. Jag skulle gärna vara med i en forskningsstudie kring psykisk hälsa exempelvis.

Skulle du rekommendera andra att delta i SCAPIS-studien?

Ja absolut! Det är en möjlighet att få genomgå omfattande hälsoundersökningar och det är hittills en väldigt positiv upplevelse.

Tillbaka
Studien avslutad i Göteborg.

SCAPIS Göteborg tar inte in ytterligare studiedeltagare.

 

E-post

SCAPISgoteborg@wlab.gu.se

 

Hitta hit

Adress
Gröna stråket 8, 413 45 Göteborg

Huvudansvarig

Göran Bergström
Professor, Överläkare
Sahlgrenska Universitetssjukhuset
Avd. för molekylär och klinisk medicin

 

567187a372405ef2161d29ae_GoranBergstrom