Scapis logo

Lokala nyheter

Fredagen den 11 november 2016, firade SCAPIS Uppsala tillsammans med de övriga fem orterna att hela SCAPIS studien nått halvvägs. Totalt 15 000 deltagare har inkluderats av totalt 30 000 som är målet. Detta skedde nästan exakt 3 år efter att den första deltagaren inkluderades i Göteborg och ett halvår efter att Umeå som sista … Fortsätt läsa SCAPIS har nått halvvägs!


I december 2015 besökte Amelia Adamo SCAPIS i Uppsala för att ”testa” SCAPIS undersökningen. Hon ingår INTE i studien – hon är dels för gammal, dels inte slumpmässigt utvald – hon var där enbart för att göra ett reportage. Resultatet blev en lång och jättefin artikel i M Magasin.


SCAPIS i Uppsala startade upp med en officiell invigning den 2 oktober, 2015. Hans-Olov Hellström, bitr. sjukhusdirektör och Stellan Sandler, vicerektor för Uppsala universitet, förrättade invigningen genom banduppknytning. Invigningstal hölls av bland andra av professor Johan Sundström, huvudansvarig (PI) för SCAPIS Uppsala och professor Lars Lind, (co-PI) i Uppsala. Kristina Sparreljung, generalsekreterare på Hjärt-Lungfonden, talade … Fortsätt läsa Invigning av SCAPIS Uppsala


Studien avslutad i Uppsala.

SCAPIS Uppsala tar inte in ytterligare studiedeltagare.

Tel
018-611 02 85

E-post
scapis@medsci.uu.se

Hitta hit

Address
SCAPIS Test Center
Dag Hammarskjölds väg 10B 1 tr,
Oskar II, Uppsala Science Park, 752 37 Uppsala

Huvudansvarig

Johan Sundström
Professor
Uppsala universitet
Institutionen för medicinska vetenskaper,
Kardiovaskulär epidemiologi

 Portratt_Johan-Sundstrom