Scapis logo

Inför besöken

För att få delta i SCAPIS måste du ha fått en personlig inbjudan via posten. Du som fått en personlig inbjudan och vill delta, kontakta oss så bokar vi en tid som passar dig för två besök inom cirka en två veckors period vid SCAPIS Test Center på Dag Hammarskjölds väg i Uppsala och ett tredje besök på Akademiska sjukhuset.

Inför dina besök får du ett automatiskt genererat sms som påminner dig om ditt besök inom hälso- och sjukvården. Det första besöket tar cirka 2 timmar, det andra besöket tar ca 4 timmar och det tredje ca 1 timme. Besöken är kostnadsfria.

Det är helt frivilligt att delta i SCAPIS. Du som fått en personlig inbjudan och inte vill delta, får gärna höra av dig och tacka nej till deltagande.

Kontaktuppgifter SCAPIS Uppsala:

Tel
018-611 02 85

E-post
scapis@medsci.uu.se

Skicka gärna e-post med ditt telefonnummer så ringer vi upp. Du kan också ringa till vår telefonservice, så får du knappa in ditt telefonnummer så ringer vi upp på en föreslagen angiven tidpunkt.

 

Hitta hit

Besöksadress:
SCAPIS Test Center
Dag Hammarsköldsväg 10 B, 1 tr

CT (Skiktröntgen)
Bild och Funktions centrum (BFc), Väntrum 2-3, Akademiska sjukhuset

 

Uppsalakarta

 

Vem får delta?

5000 kvinnor och män, i åldern 50 – 64 år, i Uppsala kommun väljs slumpmässigt ut via Folkbokföringsregistret. De som väljs ut får en personlig inbjudan via post. Det går inte att själv anmäla sitt intresse för att delta.

Instruktioner vid undersökningarna ges på svenska och den enkät som deltagarna i studien fyller i, är på svenska. Vi har inte möjlighet att erbjuda tolkhjälp.

Studien avslutad i Uppsala.

SCAPIS Uppsala tar inte in ytterligare studiedeltagare.

Tel
018-611 02 85

E-post
scapis@medsci.uu.se

Hitta hit

Address
SCAPIS Test Center
Dag Hammarskjölds väg 10B 1 tr,
Oskar II, Uppsala Science Park, 752 37 Uppsala

Huvudansvarig

Johan Sundström
Professor
Uppsala universitet
Institutionen för medicinska vetenskaper,
Kardiovaskulär epidemiologi

 Portratt_Johan-Sundstrom